Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-05-05@15:18:05 GMT

۱۰ بهترین خوراکی برای درمان بی اشتهایی

تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۱۲۹۴۷

۱۰ بهترین خوراکی برای درمان بی اشتهایی

به گزارش سرویس گوناگون جام نیـوز،   بیماری بی اشتهایی در صورتی که به موقع درمان نشود، باعث ایجاد اختلالات جسمی جدی نظیر کاهش شدید وزن، کم خونی، به هم ریختن تعادلالکترولیت‌های بدن، مشکلات کلیوی و ... می‌شود. در این مقاله قصد داریم برخی از خوراکی‌های اشتها آور را به شما معرفی کنیم که برای معالجه‌ی بی اشتهایی مفید هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


خوراکی‌های اشتها آور

۱. آناناس

آناناس برای هضم غذا مناسب است. این میوه اشتها برانگیز بوده و برای افرادی که مشکل بی اشتهایی دارند بسیار مناسب است. آناناس رسیده اسید معده و نفخ را کاهش می‌دهد و از این رو در زمره خوراکی‌های اشتها آور محسوب می‌شود.
 

۲. سیب

این میوه به طور طبیعی سرشار از انواع مواد مغذی ضروری از قبیل: پروتئین‌ها، ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبر است. گفته می‌شود این میوه تسکین‌دهنده‌ی اختلالات گوارشی است و هم‌چنین کلسترول و فشار خون را پایین می‌آورد، میزان قند خون را تثبیت می‌کند و اشتها را زیاد می‌کند. خوردن سیب زرد و پودر برگ آن برای جلوگیری از کم‌اشت‌هایی و افزایش اشتها مفید است.
 

۳. انار

اگر به دنبال خوراکی خوشمزه‌ای هستید که سبب تحریک اشتهای‌تان شود، انار گزینه‌ی خوبی است به خصوص برای بچه‌ها! می‌توانید قبل از غذا به آن‌ها آب انار بدهید تا از خوردن غذا آن لذت ببرند.
 

۴. میوه اژد‌ها

ممکن است این بی‌اشت‌هایی به‌دلیل بیماری‌ها یا اختلالات خاصی مانند تب و کم‌خونی باشد. خبر خوب این است که یک میوه خاص می‌تواند میل به خوردن را در شما بازگرداند. میوه اژد‌ها به درمان درد‌های معده کمک‌کرده و بنابراین اشتهای شما را افزایش‌می‌دهد. در راس همه این‌ها، عطر بهشتی آن را شما را اغوا می‌کند.
 

۵. پرتقال

از پرتقال به طور گسترده برای درمان بیماران مبتلا به بی اشتهایی استفاده می‌شود؛ زیرا این میوه‌ی پرخاصیت می‌تواند سلامت دستگاه گوارش را بهبود ببخشد. هم‌چنین، رایحه‌ی پرتقال می‌تواند افسردگی را درمان کند با آرام کردن اعصاب، سطح استرس را کاهش دهد. هر روز یک لیوان آب پرتقال تازه بنوشید یا چند عدد پرتقال بخورید. هم‌چنین برای بهتر کردن طعم آب پرتقال، می‌توانید مقدار کمی نمک طبیعی، پودر فلفل سیاه و آب لیمو نیز به آن اضافه کنید.
 

۶. سیر

مصرف سیر از دیگر درمان‌های خانگی موثر برای بی اشتهایی به شمار می‌رود. سیر محرک اشتهای خوبی است که به افزایش ترشح مایعات و پاکسازی دستگاه گوارش بدن کمک می‌کند. یک فنجان آب بردارید و ۳ تا ۴ حبه سیر خرد شده و ریز را در آن بریزید. این ترکیب را برای چند دقیقه بجوشانید و سپس، آن را صاف کنید. اکنون، ۲ قاشق غذاخوری آب لیمو و مقدار اندکی نمک طبیعی به آن اضافه نمایید. این نوشیدنی را برای چند هفته، روزی دو بار بنوشید.
 

۷. لیمو ترش

هم‌چنین لیمو ترش نیز باعث تحریک گرسنگی و فروکش تاثیرات خستگی مفرط و تهوع در بدن می‌شود. ۲ قاشق چای خوری آب لیمو ترش را در آب جوش بریزید؛ ۲ تا ۳ غنچه میخک خشک شده را به این محلول اضافه کنید. اجازه دهید این دمنوش به اندازه‌ی دمای معمول اتاق خنک شود. در طول یک هفته، روزی یک بار از این دمنوش بنوشید تا اشتهای‌تان بهتر شود.
 

۸. چای لیمو زنجبیل

چای لیمو زنجبیل، درد و ناراحتی معده را کم‌می‌کند. زنجبیل و لیموی موجود در چای، احتمال سوزش‌معده و سوء‌هاضمه را کاهش‌می‌دهد. باعث جذب بهتر غذا شده و از آروغ‌زدن و نفخ بعد از خوردن زیاد جلوگیری‌می‌کند و همچنین اشتهای تان را نیز افزایش‌می‌دهد از این رو در زمره خوراکی‌های اشتها آور محسوب می‌شود.
 

۹. پسته دریایی

اشتهای نامنظم یا بی‌اشت‌هایی در کودکان شایع است. شما می‌توانید این مشکل را با قرار دادن دانه‌های پسته‌ی دریایی در رژیم غذایی‌تان حل کنید. محتوای بالای فاکتور‌های قابض طبیعی در دانه‌های پسته‌ی دریایی توانایی بازگرداندن اشتهای از بین رفته را دارند. متخصصان تغذیه همچنین روی درمان مشکلات اشتها در کودکان با استفاده از منابع طبیعی تاکید دارند. افراد مسن نیز می‌توانند دانه‌های پسته‌ی دریایی را برای نظم دادن به اشتها مصرف کنند.
 

۱۰. گلپر

استفاده از این گیاه معطر، می‌تواند به جلوگیری از بی‌اشت‌هایی عصبی کمک کند چرا که قادر است اشتها را افزایش بدهد و در زمره خوراکی‌های اشتها آور محسوب می‌شود.

 

فردانیوز

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: گوناگون پرتقال بی اشتهایی خوراکی جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۱۲۹۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این علائم نشان دهنده کمبود ویتامین B۱ است

به گزارش خبرآنلاین از ایسنا، شما می‌توانید نیاز بدن به تیامین را از طریق خوردن غذاها به اندازه کافی برطرف کنید. بهترین منابع غذایی حاوی تیامین عبارتند از غلات غنی شده، برنج سفید، ماهی قزل آلا و لوبیای سیاه. همچنین تیامین در بسیاری از مولتی ویتامین‌ها نیز موجود است. مردان روزانه به ۱.۲ میلی گرم و زنان به ۱.۱ میلی گرم تیامین نیاز دارند. اگر باردار باشید، این میزان به ۱.۴ میلی گرم می‌رسد.

واضح‌ترین علائم کمبود تیامین شامل موارد زیر است:

_ خستگی و مشکلات حافظه: تیامین برای تولید انرژی از مواد غذایی ضروری است. برای همین است که خستگی مداوم می‌تواند یکی از نشانه‌های کمبود تیامین باشد.

_ ضعف ماهیچه‌ها و کمبود وزن: هنگامی که به اندازه کافی تیامین دریافت نمی‌کنیم، متابولیسم گلوکز تحت تاثیر قرار می‌گیرد و ممکن است در نتیجه آن ضعف عضلانی، خستگی، کاهش حافظه، کاهش وزن و کاهش اشتها را تجربه کنید. بری‌بری، یکی از علل کمبود تیامین است و اگر تشدید شود می‌تواند باعث نارسایی احتقانی قلب شود.

_ از دست دادن اشتها: تیامین بر هیپوتالاموس مغز، غده‌ای که مسئول اشتها و گرسنگی است، تاثیر دارد. با کمبود تیامین، شما دچار کمبود اشتها و احساس سیری می‌شوید.

_ ابتلا به دیابت: افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ و نوع ۲ احتمالا دچار کمبود تیامین هستند. این امکان وجود دارد که کلیه مبتلایان به این بیماری، تیامین بیشتری دفع کند.

_ مختل شدن رفلکس‌های بدن: از دیگر علائم و نشانه‌های کمبود تیامین می‌توان به تحت ‌تاثیر قرار گرفتن عصب‌های حرکتی اشاره کرد. کمبود این ویتامین، اگر به حال خود رها شود، باعث آسیب دیدن دستگاه عصبی خواهد شد. یکی از نتایج این آسیب، مختل شدن واکنش‌های غیرارادی معمول بدن است. اختلال ناشی از این کمبود بیشتر در زانو، مچ پا و عضله‌های سه‌سر مشاهده می‌شود. طولانی شدن مدت‌ زمان کمبود این ویتامین می‌تواند منجر به از بین رفتن هماهنگی و تناسب میان قسمت‌های مختلف بدن شود و فعالیت‌هایی چون راه رفتن تحت ‌تاثیر قرار بگیرند.

_ تغییر در ضربان قلب: ضربان قلب، با مشخص کردن تعداد دفعات تپیدن قلب در طول یک دقیقه مشخص می‌شود و میزان تیامین موجود در بدن می‌تواند باعث تغییر آن شود. کمبود تیامین موجب پایین آمدن سرعت ضربان قلب می‌شود. خارج شدن سرعت ضربان قلب از حالت معمول و پایین آمدن آن می‌تواند باعث خستگی مفرط، گیجی و افزایش احتمال بیهوشی شود.

بنابر اعلام دفتر ارتقای آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، بسیاری از غلات کامل، منابع خوب تیامین هستند. ماست نیز تیامین دارد. غذاهای پروتئینی شامل گوشت مرغ، غذاهای دریایی، حبوباتی مانند لوبیا و نخود فرنگی و همچنین تخم مرغ، آجیل، دانه‌ها و سویا منابع خوب و پرمصرف تیامین هستند.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902644

دیگر خبرها

  • کاهش آلرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی
  • خواص توت خشک در کاهش فشارخون و بهبود عملکرد کلیه‌ها
  • رتبه دوم هرمزگان در تولید نهال مرکبات در کشور
  • چند تکنیک برای درمان سنگ صفرا؛ بهترین نوشیدنی برای سنگ کیسه صفرا چیست؟
  • بهترین خوراکی‌ها برای جایگزین کردن آن با شیرینی (فیلم)
  • ۵ خوراکی که سلامت دندان را تهدید می‌کند
  • کمبود این ویتامین سبب کاهش وزن می‌شود
  • این علائم نشان دهنده کمبود ویتامین B۱ است
  • کمبود این ویتامین سبب لاغری می‌شود
  • پیشگیری از ابتلا به زوال عقل با خوردن این میوه خوشمزه