Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرکرد، کارزار رسانه‌ای گل و شیشه  یکم الی پانزدهم دی ماه ۹۹ توسط تیم‌های اجتماع‌محور مردم نهاد پیشگیری از اعتیاد در سراسر استان شکل گرفت.

این کارزار رسانه‌ای تحت نظارت معاونت توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد اداره کل بهزیستی استان با همکاری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان چهارمحال‌وبختیاری صورت گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امید ایمانی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در خصوص کارزار رسانه‌ای گل و شیشه، گفت: چرا نام ماده مخدری گل نام گرفته می‌شود، گل در فرهنگ ایرانیان نماد شادی و مهربانی است که با شنیدن این نام محبت و مهرورزی برای ما تداعی می‌شود.

وی ادامه داد: متاسفانه گل در فرهنگ لغت اعتیاد، یک ماده اعتیادآور است که خانواده‌ها چندان آشنایی ندارند، بر اساس آخرین شیوع‌شناسی تعداد معتادان کشور به دو میلیون و 808 هزار مصرف‌کننده مستمر مواد در کشور رسیده است.

مشتقات ماری‌جوانا پرمصرف‌ترین مخدر در ایران پس از تریاک

 دبیر اجرایی کارزار رسانه‌ای گل و شیشه در استان افزود: این در حالی است که ماری جوانا و مشتقات آن شامل گل، گرس، علف با ۱۱/۹ درصد پس از تریاک، دومین ماده اعتیادآور در میان مصرف‌کنندگان مواد در کشور شناخته شده است.

ایمانی با اشاره به اینکه گل یک ماده اعتیادآور است، گفت: گل ماری جوانای تغییریافته است که از قسمت‌های مختلف گیاه شاهدانه به دست می‌آید، متاسفانه تبلیغات زیادی مبنی بر عدم اعتیادآور بودن این ماده مخدر انجام شده است.

این فعال در حوزه سازمان‌های مردم‌نهاد بیان داشت: در تبلیغات، گل را ماده‌ای شادی‌آور اعلام کرده‌اند که در باور عمومی به اشتباه گل کم خطرتر از حشیش و ماری جوانا معرفی شده است.

یکبار مصرف گل اعتیادآور است

وی با اشاره به خطر زیاد این ماده، تصریح کرد: گل به قدری خطرناک است که فرد با یکبار مصرف معتاد می‌شود تا جایی که با عدم مصرف آن دچار اضطراب شدید، بی‌قراری، وحشت‌زدگی و تپش قلب شدید می‌شود.

دبیر اجرایی کارزار رسانه‌ای گل و شیشه در استان خاطرنشان کرد: از سال ۲۰۱۳ مصرف ماری جوانا در بسیاری از ایالات آمریکا بنا به دلایل سیاسی و اجتماعی و نه پزشکی آزاد شد و همین موجب شد برخی جوانان در ایران تصور کنند که ماده گل ضرری ندارد و خیلی راحت می‌توانند آن را ترک کنند‌.

ایمانی با اشاره به اعتیاد ذهن به گل و شیوه‌های مصرف آن، گفت: شیوه‌های مصرف این ماده اغلب به شکل تدخینی است اما متاسفانه اخیرا مصرف خوراکی رواج یافته که برخی آن را در کیک و شیرینی به کار می‌برند و در جشن‌ها استفاده می‌کنند که البته عوارض بیشتری به جا می‌‌گذارد.

این تسهیل‌گر اجتماعی با اشاره به عوارض مصرف گل، اظهار داشت: اعتیاد و وابستگی، افزایش ضربان قلب، خشک شدن دهان و گلو، گیجی و عدم تمرکز، تکلم آهسته، پرخاشگری و خشم، افسردگی و انزوا، توهم و هذیان شامل توهم دیداری و شنیداری از جمله عوارض مصرف گل است.

این روانشناس بیان داشت: خنده‌های بی‌مورد و قرمزی چشم از علامت مشخصه مصرف گل در نوجوانان می‌باشد و علائم رفتاری آن از جمله پرخاشگری و عصبانیت، افزایش اشتها، پایین آمدن حافظه و افت عملکرد شغلی و تحصیلی است.

وی با اشاره به دلایل اصلی تشویق نوجوانان به مصرف گل، خاطرنشان کرد: نگرش و باور غلط و کسب لذت کاذب از جمله دلایل تشویق نوجوانان به مصرف گل می‌باشد که تبلیغات رسانه‌های مجازی یکی دیگر از دلایل گرایش به مصرف این ماده است.

والدین علائم مصرف گل و شیشه را بشناسند

ایمانی گفت: گروه همتای مصرف‌کننده و دوستان می‌تواند زمینه استفاده از این ماده را فراهم آورد، ۲۰ درصد جوانان و نوجوانان که زیر سن بیست سالگی گل یا حشیش مصرف می‌کنند به آن معتاد می‌شوند.

این تسهیل‌گر اجتماعی خاطرنشان کرد: آمار مصرف این ماده در سن ۱۸ سال خطر اعتیاد به آن را ۴ تا ۷ برابر افزایش می‌دهد، از هر سه نفر که ماده گل را پنج بار یا بیشتر استفاده کردند، یک نفر از آنها به این ماده، معتاد باقی‌مانده است که میزان ماده سمی تی اچ سی در گل و حشیش موجود در کشور ایران بیش از ماری جوانای کشور آمریکا و اروپا است.

وی عنوان داشت: والدین بهتر است اطلاعات خود را در خصوص شناخت مواد اعتیادآور به گل و شیشه بیشتر کنند، علائم مصرف گل و شیشه را بشناسند، بر رفتار فرزندان و رفت‌وآمد آنها نظارت کنند، در خانه با فرزندان خود در رابطه با این موضوع صحبت کنند و درخصوص تبلیغات فریبنده صحبت کنند و در صورت نیاز به مراکز مشاوره مراجعه و اطلاعات لازم را دریافت کنند.

دبیر اجرایی کارزار رسانه‌ای گل و شیشه در استان با اشاره به خط ملی اعتیاد، گفت: خط ملی اعتیاد، راهنمایی و مشاوره تلفنی در زمینه پیشگیری و درمان اعتیاد از ساعت ۸ صبح تا ۸ شب به شماره ۰۹۶۲۸ فعال است.

انتهای پیام/3339/م

منبع: فارس

کلیدواژه: مواد مخدر اعتیاد امید ایمانی ماری جوانا مصرف گل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۲۸۶۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم پرهیز تجویز و مصرف سرپایی داروی سفتریاکسون

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، زهرا جهانگرد با تاکید بر اینکه تزریق آنتی‌بیوتیک سفتریاکسون فقط باید با تجویز پزشک و صرفاً در بیمارستان (در مکان مجهز به تجهیزات احیاء و تیم متبحر برای انجام عملیات احیاء) انجام شود، گفت: در صورت مصرف دارو در مراکز فاقد تجهیزات، منجر به عوارض دارویی شده، جان بیمار در خطر خواهد بود.

وی افزود: به‌منظور پایش علائم بالینی و تحت‌نظر به‌منظور پایش وقوع عوارض ناخواسته احتمالی، بیماران باید حداقل 30 دقیقه پس از تزریق تحت نظر باشند و در صورت بروز هر گونه علائم و نشانه های ازدیاد حساسیت، تزریق دارو قطع و اقدامات حمایتی و درمانی لازم بر اساس علائم بالینی انجام گیرد. 

سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فراورده‌های سلامت توصیه کرد: از تجویز و مصرف داروی سفتریاکسون در موارد مصرف تایید نشده و فاقد اندیکاسیون‌های تایید شده و همچنین مصرف خودسرانه و غیرمنطقی داروهای آنتی‌بیوتیک از جمله داروی سفتریاکسون اجتناب شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ناکامی قاچاقچیان در انتقال ۱۵۰ کیلو ماده مخدر شیشه در نرماشیر
  • تزریق سفتریاکسون فقط باید در بیمارستان انجام شود
  • آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت
  • انتقال۱۵۰ کیلو شیشه با کامیون در کرمان ناکام ماند
  • لزوم پرهیز تجویز و مصرف سرپایی داروی سفتریاکسون
  • کشور‌های مختلف برای محافظت از کودکان چه کردند؟
  • آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت/ کشورها برای محفاظت از کودکان چه کردند؟
  • مصرف بیش از حد ویتامین D این عوارض را دارد
  • این علائم نشان دهنده کمبود ویتامین B۱ است
  • کمبود این ویتامین سبب لاغری می‌شود