Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-05@11:52:17 GMT

آیا قرص های مولتی ویتامین چاق کننده هستند؟

تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۰۲۲۶۸

یکی از بزرگترین دغدغه هایی که افراد در مصرف قرص های ویتامین و مکمل های مولتی ویتامین دارند این است که: آیا مصرف مولتی ویتامین باعث چاقی می شود؟ جواب این سوال از پاسخ به سوال : کدام ویتامین چاق کننده است بدست می آید. در حالت کلی شما با مصرف برخی ویتامین ها مانند ویتامین B  و زینک  و یا مصرف مکمل های غذایی دچار گرسنگی و افزایش اشتها می شوید و در صورتی که مراقب رژیم غذایی خود نباشید طبیعتا بیش از حد معمول غذا می خورید و به اصطلاح برای غذا خوردن ولع می زنید در نتیجه پس از مدتی دچار افزایش وزن می شوید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همین امر باعث شده تا برخی از ما از مصرف ویتامین ها سر باز زده و قرص های مولتی ویتامین و مینرال مورد نیاز را مصرف نکنیم. باید بدانید که با ادامه این روند عدم مصرف مواد مغذی، شما دچار کمبود ویتامین و مواد معدنی در بدن خود خواهید شد و نکته مهم اینجاست که برخی ویتامین ها در صورت عدم مصرف و کمبود باعث چاق شدن و افزایش وزن شما می شوند مثل ویتامین D و کلسیم.
پس راه حل چیست؟ بالاخره ازقرص مولتی ویتامین  استفاده کنیم یا خیر؟ در این نوشتار که برگرفته از مقاله "آیا قرص های مولتی ویتامین چاق کننده هستند؟" مجله مهتاطب است،  به شما توضیح می دهیم که تأثیر ویتامین ها بر وزن بدن چگونه است و کدام ویتامین ها هستند که باعث چاقی می شوند؟ در نتیجه می توانید بهترین انتخاب را بین مصرف ویتامین ها و عدم مصرف آنها داشته باشید.

 

ویتامین های چاق کننده کدامند؟

ویتامین ها و مواد معدنی می توانند بر متابولیسم بدن تأثیر مثبت یا منفی گذاشته و فرد را دچار تغییر وزن کنند.مصرف مواد مغذی می تواند بر اشتها تأثیر گذار باشد. مثلا از زینک (روی) بری افزایش اشتها در کودکان لاغر و بی میل به غذا استفاده می کنند. در اولین مرحله نقش تک تک ویتامین ها و مواد معدنی ضروری بر وزن انسان را بیان می کنیم تا متوجه شوید کدام قرص ویتامین چاق کننده است؟

نقش ویتامین A بر کاهش یا افزایش وزن : 

مصرف ویتامین آ به مقدار کافی به کاهش وزن کمک می کند. از ویتامین A  بیشتر برای مکمل های زیبایی مانند مکمل های تقویت مو و سلامت پوست استفاده می شود و کمتر کسی به نقش آن در چاقی یا لاغری توجه دارد اما ویتامین A یا رتینول نوعی همکاری غیر مستقیم در کمک به کاهش وزن دارد. این ویتامین می تواند سطح متابولیسم بدن را افزایش دهد.
ویتامین آ از دو منبع گیاهی و حیوانی تأمین می شود.

ویتامین آ یک آنتی اکسیدان قوی است .این خاصیت باعث می شود که باعث از بین بردن آسیب رادیکال های آزاد بر سلولهای بدن از جمله پوست و مو شود. انتی اکسیدانها باعث پاکسازی مواد زائد در سیستم گوارشی می شوند که دلیل این مواد زائد اکثرا همین رادیکال های آزاد هستند.

B1 (تیامین)
 B2(ریبوفلاوین)  B3(نیاسین)  B5(پانتوتنیک اسید) B6( پیرودوکسین) B7(بیوتین ) B9(فولیک اسید) B12(کوبالامین) B1 (تیامین):

به متابولیسم چربی ، پروتئین و کربوهیدراتها کمک کرده و برای پردازش چربی ، پروتئین و کربوهیدرات ها ضروری می باشد.متابولیسم سالم به شما تضمیم می کند که بدن از این ماده مغذی بجای ذخیره چربی بعنوان انرژی استفاده می کند. با افزایش میزان B1  در بدن اشتها به غذا کاهش یافته و مصرف انرژی در حال استراحت افزایش می یابد.

B6( پیرودوکسین):

باعث سوخت و ساز پروتئین می شود .کاهش سطح ویتامین B6  که با  کاهش سروتونین در مغز همراه بوده و موجب افزایش اشتها می شود.
سروتونین : نوعی انتقال دهنده عصبی است که در عموم به نام جاری کننده احساس خوب معروف بوده .مقداری از سروتونین در غشای سلولی دستگاه گوارش قرار دارد که باعث تحرکات روده و افزایش اشتها می گردد.

 B12(کوبالامین):

این ویتامین باعث متابولیسم پروتئین و چربی ضروری بوده و برای عملکرد صحیح به ویتامین B6  و فولیک اسید نیازمند است.
ویتامین های ذکر شده در سوخت و ساز و متابولیسم بدن نقش داشته و باعث افزایش اشتها می شوند. این ویتامین محلول در آب است و در صورت مصرف بیش از اندازه از طریق ادرار دفع می گردد. بهتر است ویتامین های گروه ب صبح ها مصرف شوند زیرا این ویتامین به ویتامین انرپژی معروف است و یک روز پر انرژی را برای شما رقم می زند. در این صورت در صورت گرسنه شدن و افزایش اشتها نیز بین زمان صبحانه و ناهار شما فاصله کمی داشته و می توانید با دقت بر رژیم غذایی خود در وعده ناهار، غذا را به میزان همیشگی میل کنید تا دچار افزایش وزن نشوید.

اگر می خواهید چاق شوید ویتامین ب بسیار کمک کننده است اما اگر لازم است از این ویتامین استفاده کنید اما دچار تغییر وزن نشوید بهتر است از مواد غذایی فیبر دار مثل سیب، کاهو، هویج در کنار غذا استفاده کنید. این مواد غذایی معده شما را پر می کنند و بقولی یک سیری کاذب به شما می دهند در حالیکه ویتامین های لازم را نیز به بدن شما می رسانند.

آیا ویتامین E چاق کننده است؟

ویتامین E  مانند ویتامین A و D  یک ویتامین محلول در چربی است و این به این معناست که در بدن ذخیره می شود و در صورت مصرف بیش از حد علاوه بر آسیب به کلیه و کبد باعث افزایش وزن می گردد .البته این در حالی است که بیش از دوز مورد نیاز مصرف شود.

ویتامین C  و لاغری

حتما تجربه کرده اید که بعد از خوردن یک میوه حاوی ویتامین ث مثل نارنج ، پرتقال یا نارنگی شما دچار ضعف می شوید و یا بعد از خوردن غذایی مثل کله پاچه که چرب است توصیه می کنند که از آبلیمو استفاده کنید.
این بدین علت است که ویتامین ث چربی سوز است و از این طریق انرژی بدن را تأمین می کند. یعنی باعث متابولیسم چربی بدن می گردد. اگر ویتامین ث در بدن کم باشد کاهی چربی و وزن به سختی صورت می گیرد. افرادی که کمبود ویتامین ث دارند اغلب دور شکم پر چربی دارند و به اصطلاح شکم دارند.

نقش ویتامین D بر کاهش  وزن:

مهمترین منبع طبیعی ویتامین D  نور خورشید است به همین دلیل به ویتامین D ، ویتامین خورشید نیز می گویند. عظیمترین عضو دریافت کننده ویتامین D  ، پوست بدن است که ویتامین دی را  به ویتامین D3  در بدن تبدیل می کند. به طی آزمایشاتی که انجام شده دانشمندان متوجه شدند که کمبود ویتامین  D  با افزایش وزن در ارتباط است.بیشتر این چاقی و تجمع چربی در دور کمر می باشد.ویتامین D  باعث کنترل قند خون می شود و مقاومت بدن در برابر انسولین را بهبود می بخشد که این وضوع برای افراد دیابتی کمک کننده است.

نتیجه نهایی

به علت تأثیر حیاتی تمامی ویتامین ها و مواد معدنی برای بدن نمی توان مصرف انها را قطع کرد . بدن در اثر کمبود برخی از این  ریز مغذی های دچار افزایش وزن و در اثر برخی دیگر باعث افزایش وزن می شود. مکمل هایی که توسط شرکتهای معتبر ساخته و توزیع می شوند، بسیار به مقدار نیاز روزانه بدن به آن دسته از ویتامین و مواد معدنی نزدیک هستند و در صورتی که شما طبق مصرف توصیه شده روی بروشور محصول و یا نظز پزشک از آنها استفاده کنید دچار کمبود ویتامین و مواد معدنی و یا تأمین بیش از حد آن که در نتیجه مسمومیت به همراه دارد نخواهید شد.

در صورتی که می خواهید قرص مولتی ویتامین  باعث افزایش وزن شما شوند و یا  تغییر وزنی برای شما اهمیتی ندارد می توانید به راحتی بعد از مصرف مکمل ها و احساس گرسنگی شروع به خوردن وعده اصلی کنید و تا سیر نشده اید از غذا خوردن دست نکشید اما اگر نمی خواهید با مصرف مکمل دچار چاقی شوید حتما با معده پر مکمل را مصرف کرده و آن را در دو وعده ناهار یا صبحانه بگنجانید زیرا این ویتامین و مواد معدنی باعث افزایش متابولیسم و انرژی شما می شوند. بعنوان مثال فکر کنید که شما این مولتی ویتامین را شب مصرف کنید.در این صورت علاوه بر اینکه دچار دریافت انرژی شده و خوابتان نمی برد؛ شما دچار گرسنگی و افزایش اشتها شده و احتمالا یک وعده غذایی دیگر بجز سه وعده اصلی خواهید داشت . 
بهر حال با دقت به رژیم غذایی مناسب می توانید مصرف غذای خد را به میزان همیشگی خود کنترل کرده و بیش از حد غذا نخورید همچنین از غذاهای حاوی فیبر استفاده کنید تا دچار سیری شده و غذای زیادی نخورید.

مجله مهتاطب(https://mag.mahtateb.com) به عنوان مرجع تخصصی مقالات و اطلاعات زیبایی، سلامت، بهداشت و تغذیه همیشه می کوشد تا بهترین و به روز ترین اطلاعات را در زمینه های پزشکی و سلامتی در اختیار شما عزیزان قرار دهد.

 

منبع: الف

کلیدواژه: ویتامین و مواد معدنی ویتامین چاق کننده مولتی ویتامین افزایش اشتها افزایش اشتها کمبود ویتامین استفاده کنید ویتامین ها باعث افزایش افزایش وزن ویتامین ث بیش از حد مکمل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۰۲۲۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه های افزایش گلبول های قرمز

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان،️ گلبول‌های قرمز وظیفه بسیار مهمی برای بدن ما دارند انتقال خون غنی از اکسیژن در بدن. بنابراین، حفظ آن‌ها در سطوح سالم ضروری است. 

گلبول‌های قرمز خون چه هستند؟
پزشکان آن‌ها را " erythrocytes" می‌خوانند و بیشترین سلول‌های خون را دارند. جز اصلی آن‌ها، هموگلوبین است و انرژی متابولیک را از طریق تخمیر لاکتیک به دست می‌آورند. در بزرگسالان بین ۴، ۵۰۰، ۰۰۰ تا ۵، ۴۰۰، ۰۰۰ گلبول‌های قرمز خون وجود دارد. کمبود در تعداد گلبول‌های قرمز، کم خونی و مازاد آن نابهنجاری یاخته‌های خون است.

برخی واقعیات جالب در مورد خون
گلبول‌های قرمز خون تقریبا ۱۰۰ یا ۱۲۰ روز زنده هستند. بعد از آن، مغز استخوان " گروه " دیگری از گلبول‌های قرمز را تولید می‌کند.
هر مولکول هموگلوبین، ۴ اتم آهن دارد که به مولکول‌های اکسیژن متصل می‌شوند.
هر گلبول قرمز ۳۳ در صد هموگلوبین دارد.
مقادیر نرمال هموگلوبین، ۱۴ گرم / در زنان و ۱۵.۵ گرم در مردان است.
گلبول‌های قرمز خون، کربن دی اکسید را از بین می‌برند.

چگونه گلبول قرمز خون را افزایش دهیم؟
برخی از علائم کم خونی یا کمبود گلبول قرمز، بی حسی و ضعف است. فقدان آهن شایع‌ترین علت کاهش گلبول‌های قرمز است. برای افزایش این میزان، توصیه می‌کنیم تغییراتی در رژیم غذایی و عادات روزانه خود ایجاد کنید.

آهن بخورید
این کار به بدن اجازه بازسازی و تعویض مواد مغذی از دست رفته را می‌دهد. آهن، گلبول‌های قرمز خون را افزایش می‌دهد و به آن‌ها اجازه می‌دهد تا بهتر کار کنند، چون این جز اصلی هموگلوبین است.
غذا‌های حاوی آهن:
عدس، لوبیا
سبزیجات (اسفناج، کلم پیچ)
آجیل (آلو و کشمش)
گوشت (جگر)
زرده تخم مرغ
آجیل

مس بیشتر بخورید
بزرگسالان هر روز بین ۸ تا ۱۸ میلی گرم از این مواد معدنی نیاز دارند. زنان در طول دوره بارداری بیشتر از مردان به مس نیاز دارند، زیرا در دوران قاعدگی، مس از دست می‌دهند. این ماده غذایی برای سلول‌ها ضروری است که به اهن دسترسی دارند.

غذا‌هایی که بیش‌ترین مس را دارند عبارتند از:
آجیل
حبوبات
گیلاس
گوشت مرغ ارگانیک
شکلات
گیلاس

بیشتر اسید فولیک بخورید
ویتامین ب ۹ به تولید نرمال سلول‌های قرمز خون کمک می‌کند. اگر اسید فولیک به اندازه کافی ندارید، می‌تواند منجر به کم خونی شود. علاوه بر این، نقش اساسی در عملکرد دی ان‌ای بازی می‌کند. حدود ۴۰۰ تا mcg ۶۰۰ برای زنان در مرحله بارداری توصیه می‌شود.
اسید فولیک را از کجا تامین کنیم؟
غلات سبوس دار
سبزیجات برگ سبز (اسفناج)
حبوبات
آجیل
حبوبات

بیشتر خوردن ویتامین آ
هم چنین Retinol نامیده می‌شود، یک ترکیب بسیار مهم برای توسعه سلول‌های بنیادی سلول خونی قرمز در مغز استخوان است. پردازش هموگلوبین تولید آهن را تضمین می‌کند.

در میان غذا‌هایی که بیش‌ترین ویتامین را دارند عبارتند از:
هویج
کاهو
سبزی برگ سبز
فلفل شیرین
آلو
گریپ فروت
هندوانه

مقدار ویتامین ث را افزایش دهید
این ماده مغذی ویژگی‌های زیادی دارد، مثل تقویت سیستم ایمنی و پیش گیری از بیماری‌های ویروسی در زمستان. اما ویتامین ث توانایی بدن برای جذب آهن را تحریک می‌کند در نتیجه تعداد گلبول‌های قرمز خون را افزایش می‌دهد. مرکبات بیش‌ترین ویتامین ث را دارند.

مصرف ویتامین ب ۱۲ را بالا ببرید
مقدار خوبی از این ماده مغذی، تولید گلبول‌های قرمز را در مغز استخوان افزایش می‌دهد.

برای تامین بدن با ویتامین ب ۱۲، توصیه می‌کنیم این غذا‌ها را مصرف کنید:
گوشت گوساله
تخم مرغ
ماهی (سالمون، ساردین)
محصولات لبنی (شیر، ماست و پنیر)، بهتر است که کم چرب باشند)
سویا
گندم
قارچ
قارچ

ورزش کردن
سبک زندگی بی تحرک اثرات منفی زیادی روی سلامتی دارد. در بین آن ها، مشکلات چاقی و گردش خون، همچنین نگه داری آب و یا درد ماهیچه را افزایش می‌دهد. اما علاوه بر کاهش تعداد سلول‌های قرمز خون، امکان ایجاد نسخه‌های جدید وجود ندارد.
ورزش کردن برای سلامتی، جذب" آهن " ضروری است و از بسیاری از بیماری‌ها جلوگیری می‌کند. روتین ورزش کنید (دویدن، پیاده روی، دوچرخه سواری و ...) به این دلیل توصیه می‌شود که آن‌ها به اکسیژن گیری کل بدن کمک می‌کنند.

سیگار کشیدن ممنوع است
این یکی از بدترین عادات است که مردم انجام می‌دهند هر چه بیشتر نیکوتین و دیگر مواد شیمیایی موجود در سیگار را مصرف کنید اکسیژن کاهش می‌یابد و اجازه چرخش خون را نمی‌دهند. استعمال دخانیات رگ‌های خونی را تحت فشار قرار می‌دهد و مانع کار سلول‌های قرمز خون می‌شود.

ترک سیگار

مشروبات الکلی مصرف نکنید
یک عادت دیگر از عاداتی که برای سلامتی ما مضر است و تاثیر منفی روی گلبول‌های خون دارد. نوشیدنی‌های اسیدی خون را به مایع غلیظ‌تر، کندتر با اکسیژن کم‌تر تبدیل می‌کنند و نمی‌تواند آن را به درستی منتقل کند. علاوه بر این، الکل سلول‌های خونی قرمز نابالغ را بدون هموگلوبین کافی تولید می‌کند.

آزمایش
حداقل سالی یک بار بروید تا آزمایش خون انجام دهید. با یک نمونه، تجزیه و تحلیل شرایط عمومی و سطح نه تنها گلبول‌های قرمز خون بلکه کلسترول، آهن، اوره، گلوکز و ... بسیار مهم است. پزشک به اطلاعات تست خون نگاه خواهد کرد وبیان می‌کند چه نوع درمان و دارویی مورد نیاز است.

دیگر خبرها

  • این مواد خوراکی استخوان‌های بدن را تقویت می‌کنند
  • گنجینه ای از ویتامین ها و مواد معدنی
  • بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم
  • مصرف بیش از حد ویتامین D این عوارض را دارد
  • عوارض مصرف بیش از حد ویتامین D
  • راه های افزایش گلبول های قرمز
  • بهترین زمان استفاده از ویتامین‌ها چه ساعتی است؟
  • سبزی‌های بی‌نظیر برای کنترل قند خون
  • عوارض مصرف زیاد پنیر
  • خواص تخم کتان و دانه کتان برای لاغری و درمان بیماری ها