Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-05@09:17:30 GMT

دلایل کور شدن اشتها چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۰۶۱۴۵

دانشمندان می‌گویند که طیف گسترده‌ای از مسائل می‌تواند باعث کاهش اشتها و عدم بروز احساس گرسنگی در افراد شود. ناطقان: به نقل از هلث آنلاین، احساس گرسنگی زمانی بروز می‌کند که سطح مواد غذایی دستگاه گوارش کاهش یافته و بدن نیازمند خوردن غذا باشدف در یک شرایط طبیعی، گرسنگی و اشتها به وسیله یک مکانیسم خاص تنظیم می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال، در شرایطی خاص بروز احساس گرسنگی و اشتها دچار اختلال می‌شود.

احساس گرسنگی به وسیله موارد ذیل بروز می‌کند:

۱- بخشی از مغز به نام هیپوتالاموس
۲- کاهش سطح قند خون
۳- معده و روده خالی شود
۴- افزایش در هورمون‌های گرسنگی خون

در واقع هیپوتالاموس نقش حیاتی در مسئله گرسنگی و اشتها دارد. تجمع نورون‌ها در این بخش مغز با تحریک و تنظیم ترشح هورمون‌های مختلف، احساس گرسنگی و اشتها در فرد را ایجاد می‌کند.

احساس گرسنگی شبیه به ساییدگی یا خالی بودن معده و افزایش اشتها بروز می‌کند. در صورتی که فرد به اندازه کافی گرسنه باشد شاید صدای شکم خود را نیز بشنود. در برخی افراد احساس گرسنگی با مواردی همچون ضعف، سبکی سر، سردرگمی و تحریک پذیری و زودرنجی بروز می‌کند.

با این حال، دانشمندان می‌گویند ممکن است فرد علی رغم آنکه نیاز به خوردن غذا دارد، احساس گرسنگی در او بروز نکند. تحقیقات نشان داده است، مواردی همچون اضطراب و نگرانی، افسردگی، استرس، بیماری‌های مختلف به ویژه بیماری‌هایی که حس بویایی و چشایی را تحت تاثیر قرار می‌دهند (مانند آنفلوآنزا و کرونا و ...)، و حاملگی می‌تواند در بروز احساس گرسنگی اختلال ایجاد کند.

همچنین برخی بیماری‌های مزمن و خاص می‌تواند باعث کاهش اشتهای فرد شود. از آن جمله می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

۱- بیماری‌های کلیوی
۲- بیماری کبد
۳- نارسایی قلبی
۴- سرطان‌های خاص

از سوی دیگر، افراد باید توجه زیادی به دارو‌هایی که مصرف می‌کنند داشته باشند. یکی از عوارض جانبی مصرف برخی دارو‌ها کاهش اشتهاست. برای مثال مصرف آنتی بیوتیک ها، دارو‌های ضدفشار خون، ادرار آور و نیز آرام بخش می‌تواند باعث بروز بی اشتهایی در فرد شود.

دلایل کور شدن اشتها چیست؟

تحقیقات دانشمندان نشان می‌دهد با افزایش سن احتمال کاهش اشتهای افراد افزایش می‌یابد. برآورد می‌شود ۱۵ تا ۳۰ درصد افراد کهنسال با افزایش سن شاهد کاهش اشتها باشند. دلایل زیادی برای کاهش اشتها با افزایش سن وجود دارد که مهمترین آن‌ها شامل موارد ذیل می‌شود:

۱- کاهش سطح متابولیسم (سوخت و ساز بدن) و کاهش نیاز به انرژی
۲- کاهش پاسخ هورمونی
۳- کاهش حس بویایی و چشایی
۴- کاهش تولید بزاق
۵- مشکلات مرتبط با دندان
۶- بیماری‌های مزمن و حاد مختلف

در صورتی که دلیل کاهش اشتها به بیماری‌ها مربوط می‌شود، افراد باید در گام نخست بیماری خود را درمان کنند. با این حال، می‌توانید به طور عمومی با اقدامات ذیل اشتهای خود را تقویت کنید:

۱- وعده‌های غذایی خود را طعم دار و عطردار کنید.
۲- وعده‌های غذایی کوچک با کالری بالا مصرف کنید.
۳- غذا‌هایی که بیشتر دوست دارید را مصرف کنید.
۴- غذا‌هایی که غنی از مواد مغذی و پروتئین هستند مصرف کنید.
۵- تعداد وعده‌های غذایی خود را افزایش دهید.

منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: کور شدن ، اشتها ، گرسنگی

منبع: ناطقان

کلیدواژه: کور شدن اشتها گرسنگی گرسنگی و اشتها احساس گرسنگی کاهش اشتها بیماری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۰۶۱۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلایل کاهش تعداد پسران در آزمون کنکور امسال

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مصطفی اسدی کارشناس آموزش و پرورش مهمترین عامل کاهش داوطلبان پسر در کنکور امسال به میزان ۳۴، را انگیزشی عنوان کرد و گفت: جوانان به خصوص پسران به دنبال آینده ای روشن به ویژه در حوزه مسایل معشیتی هستند و وقتی افرادی را در اطراف خود می بینند که از رشته تحصیلی شان بهره‌‌وری مناسبی ندارند از آنها الگو می‌گیرند، به عنوان مثال اگر فردی دارای تحصیلات دانشگاهی در رشته فنی باشد اما در حرفه ای غیرمرتبط با رشته تحصیلی اش مشغول باشد، جوانان از او الگو گرفته و ترجیح می‌دهند به جای ادامه تحصیل در بازار کار مشغول حرفه‌ای شوند.

وی با اشاره به ورود پسران به دانشگاه‌های غیردولتی آن هم با ثبت نام بدون حضور در کنکور، ادامه داد: آسان بودن تحصیل در دانشگاه‌های غیردولتی بدون کنکور و کسب مدرک تحصیلی با ارزش یکسان نسبت به دانشگاه‌های دولتی شاید علت دیگری برای کاهش تعداد پسران در آزمون کنکور باشد.

به گفته این کارشناس،  تحصیل در خارج از کشور به دلیل سهولت علتی شده تا بیشتر خانواده‌ها ترجیح دهند پسران خود را برای تحصیل و اقامت به کشورهای خارجی بفرستند.

اسدی افزود: از سوی دیگر، دختران در گذشته در سنین کمتر ازدواج می‌کردند و ممکن بود از دبیرستان بازمانند، اما اکنون اینگونه نیست و این موضوع باعث شده حجم عظیمی از دختران به سمت کنکور آمده، سهمی از صندلی‌های دانشگاه‌ها را بگیرند، از این رو پسران انگیزه‌ای برای ادامه تحصیل در دانشگاه های دولتی نداشته باشند. 

وی در خصوص آسیب‌های احتمالی کاهش تحصیل پسران در جامعه بیان کرد: بی‌تردید آن گروه از تحصیل کردگانی که تحصیلات خوبی دارند بهتر می‌اندیشند و بهتر زندگی می‌کنند، همچنین، کمتر در برابر آسیب‌ها قرار می‌گیرند، اما به طور کلی این موضوع آسیب جدی به جامعه وارد نمی‌کند، زیرا جامعه نیاز دارد پسران به سمت حوزه کار بروند.

اسدی یادآور شد: البته این موضوع را نیز باید در نظر بگیریم که اگر پسران با هوش بالا و استعداد نتوانند ادامه تحصیل دهند ممکن است وارد شبکه‌های بزهکاری شوند و از هوش خود در این عرصه استفاده کنند، یا ممکن است دچار سرخوردگی شده یا از خشونت استفاده کنند، همچنین این موضوع ممکن است سن ازدواج افزایش پیدا می‌کند. 

این کارشناس آموزش و پرورش اضافه کرد: دانش آموز مستعد اگر در رشته‌های خوب و پرمخاطب نتواند تحصیل کند، بدنه علمی ما دچار آسیب می‌شود، به عنوان مثال در گذشته شاهد بودیم که دانش آموزان باهوش و استعداد بالا در رشته‌های علوم انسانی تحصیل نکردند و متاسفانه افراد ضعیف مدیر یا وکیل شدند و این موضوع مشکلات مختلفی را ایجاد کرده است.

گفت‌و‌گو از: مهدیه قمری

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دلایل کاهش تعداد پسران در آزمون کنکور امسال
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد
  • کمبود این ویتامین سبب کاهش وزن می‌شود
  • کمبود این ویتامین سبب لاغری می‌شود
  • احساس گناه ساندرو تونالی؛ کاهش داوطلبانه دستمزد هافبک نیوکاسل
  • خواص قهوه + تاثیر بر لاغری و عوارض مصرف بیش از حد
  • اگر خونتان غلیظ شده این راهکار‌ها را به کار بندید
  • نظارت دامپزشکی کرمان بر کارخانجات شیر و مراکز عرضه شیر خام
  • بارندگی در همدان تصادفات را ۴۰ درصد افزایش داد